• Ocenený kolega

    Regionálny úrad školskej správy v Košiciach udelil pri príležitosti Dňa učiteľov významné ocenenie jednému z pedagógov Spojenej školy internátnej v Prakovciach, Mgr. Tiborovi Semanovi,  za jeho vynikajúci prínos vo vzdelávaní a podpore žiakov so špeciálnymi potrebami. Tento akt uznania nie je len významným míľnikom pre oceneného učiteľa, ale aj pre celú školskú komunitu, ktorá si uvedomuje výnimočný vplyv, aký majú títo učitelia na životy svojich žiakov.

    Pán Mgr. Tibor Seman, pracuje na Spojenej škole internátnej ako majster odbornej výchovy v odbore stavebná výroba – maliarske a natieračské práce. Na škole pôsobí od jej založenia už 40 rokov. Prešiel pozíciami : vychovávateľ a majster odbornej výchovy. Za svojho pôsobenia v špeciálnom školstve sa stal pilierom školy, kde svojou neúnavnou prácou, empatiou a odbornými znalosťami významne ovplyvňoval životy svojich žiakov. Jeho prístup je založený na posilňovaní sebaúcty; podporuje prostredie, kde sa každý žiak môže cítiť akceptovaný a cenený.

  • Informácie k zápisu detí do Základnej školy pre žiakov s autizmom

    Informácie nájdete v časti organizačnej zložky ZŠ pre žiakov s autizmom ( https://ssiprakovce.edupage.org/text31/). 

  • Jarný výsev

    Každý rok sa po zime príroda prebúdza, všetko klíči a začína rásť, je tu jar. Žiaci III. PŠI sa s nadšením pustili do práce a vysiali semená na predpestovanie sadeničiek.

  • Všetci s florbalkami do školy

    Pri príležitosti medzinárodného dňa florbalu sme sa 12. 4. 2024  zapojili do výzvy s florbalkami do školy. Na našom školskom ihrisku sme si zahrali florbal. Zapojili sa žiaci OUI, ŠZŠ, žiaci ZŠ s autizmom a žiaci našej Praktickej školy. Žiaci sa oboznamovali s touto hrou, skúšali triafať hokejkou do bránky a podľa svojich možností sa zapájali do hry. Športová aktivita sa žiakom páčila a dúfame, že florbal alebo akýkoľvek iný šport bude žiakom prinášať radosť z pohybu. 

  • Jarná príprava záhrady

    Začali sa jarné prípravy školskej záhrady v SŠI Prakovce ...

  • Cvičenie s fyzioterapeutkou Katkou

    Dnes 10.4.2024 bol deň v každej zložke v našej škole úplne iný. Privítali sme fyzioterapeutku Katku, s ktorou sme cvičili najprv v triede pre autistov. Bolo to veľmi zaujímavé, cvičili sme s rôznym náradím. Katka nám porozprávala čo je dôležité a ako sa má správne sedieť pri písaní. Starší žiaci cvičili s paličkami a vyskúšali si aj SM systém cvičenie. Rozcvičili si aj krčnú a hrudníkovú chrbticu. Bola to taká liečebná rehabilitácia.

         Ako posledný nastúpili žiaci z praktickej školy, ktorí Katkine cviky veľmi dobre poznajú, lebo sa s ňou stretávajú v domove „IDEA“. Katka im precvičovala rôzne cviky za pomoci asistentky Sašky. Za takéto spoločné stretnutie ďakujeme Katke a majsterke Daši, ktoré nám deň urobili krajším.

  • Medzinárodný deň vtáctva v PŠ

    Medzinárodný deň vtáctva, ktorý sa každoročne oslavuje 1. apríla, spadá na obdobie, kedy migrácia rôznych druhov vtákov vrcholí. Aj žiaci III. PŠI si pri tejto príležitosti zopakovali, ktoré najznámejšie druhy nielen sťahovavých vtákov poznajú a usilovne vytvorili LEPORELO.

  • Svetový deň vody

    Cieľom Svetového dňa vody, ktorý si už takmer tri desaťročia pripomíname 22. marca, je upriamiť pozornosť na životne dôležitú vodu. V tento deň sa žiaci III. PŠI symbolicky obliekli do modrej aj s kvapkou vody na svojej hrudi.

  • Medzinárodný deň vtáctva

    Medzinárodný deň vtáctva si žiaci II.PŠI pripomenuli tvorbou leporela ale aj rozhovorom a videom vtáčikoch.

  • Deň Rómov

    V mesiaci apríl jeden deň patrí Rómom . V škole sme si pripomenuli ich deň 8.4. Pripravili sme marikle, ktoré sú rómskym jedlom. Pozreli sme si prezentáciu  o rómskych jedlách, zvykoch a živote Rómov v minulosti ale aj teraz v súčastnosti. Na záver sme si zaspievali rómsku pieseň O poštáris avel...

  • Príprava na súťaž

    Naše dievčatá z 2.S triedy Lívia a Andrea sa usilovne pripravujú na súťaž zručnosti učebného odboru Služby a domáce práce, ktorá sa uskutoční na budúci týždeň v Poprade. Dievčatá budeme Vám držať palce nech sa Vám darí.

  • 22.marec – DEŇ VODY na našej škole

    Význam vody, tejto vzácnej  tekutiny nielen pre človeka, ale pre celú planétu sme si pripomenuli aj na našej škole a to vytvorením zaujímavého vodopádu na školskej chodbe, ale aj prezentáciou a ochutnávkou rôznych druhov vôd. Táto aktivita ku Dňu vody bola spestrená aj otváraním studničiek v okolí  Prakoviec a výtvarnou súťažou s touto témou. Do týchto aktivít sa ochotne zapájali žiaci všetkých zložiek našej školy.

                                                                                                Alžbeta Keruľová – koordinátor ENV

  • Marec mesiac knihy

    Marec mesiac knihy sme si pripomenuli rozprávaním o knihách. V dnešnej dobe máme možnosť nie len siahnuť po knihe v tlačenej podobe ale existujú aj audio knihy alebo knihy v digitálnej podobe.

    Veľa krásnych knižných príbehov bolo sfilmovaných. Určite každý z nás videl Annu zo Zeleného domu, rôzne časti filmu Harry Potter, či Pipi Dlhú pančuchu. Sledovali sme sfilmovaný príbeh Kúzelná opatrovateľka, ktorý bol natočený podľa knižnej predlohy Christianny Brand.

    Kde sa Emma Thompson vracia ako tajomná opatrovateľka, ktorá sa objaví vždy tam, kde je najviac potrebná. V tomto príbeh sa objavila v rodine, kde deti vyrastali bez matky a nepočúvali svojho otca ani žiadnu z opatrovateliek.

  • Oznam

  • OZNAM

    Riaditeľka školy Vám  týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 3 ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z.  podrobnostiach a organizácii  školského  roka  udeľuje na deň 27.marca 2024 riaditeľské voľno žiakom Spojenej školy internátnej , Breziny 256, 05562 Prakovce, z organizačných dôvodov.

                                                                                .

                                                                                      PaedDr. Drahoslava Vaščáková

                                                                                                Riaditeľka školy

  • Svetový deň vody

    Iba štyri písmená

    a tak veľa znamená.

    Život bez nej nemá zmysel,

    povie vám to rak aj syseľ.

    Teraz k vode úctu majme

    a nikdy ňou neplytvajme!

    Dúfam, že ma počúvate

    a že dobré srdce máte!

    Žiaci základnej školy pre žiakov s autizmom si pripomenuli ako je voda na Zemi dôležitá v rámci svetového dňa vody.

  • Jar a Veľká noc

    Jar – ročné obdobie, ktoré spájame s prebudením života v prírode aj s veľkonočnými sviatkami...

    Žiaci VIII.A si  jarné obdobie „preniesli“ do svojej triedy  na hodiny výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania.

     

    Maľované vajíčko,

    pekný božtek na líčko,

    k tomu zdravia moc

    a veselú Veľkú noc

    prajú žiaci VIII.A triedy.

  • MDŽ, Ďeň učiteľov

    Mesiac marec sa nesie v znamení sviatkov MDŽ a dňa učiteľov.  V Spojenej škole internátnej  vytvorili žiaci pozdrav  všetkým ženám, ktoré pôsobia na SŠI  a zároveň pripravili malé prekvapenie pre svojich učiteľov.

  • Veľkonočná výzdoba

  • Deň vody

    Svetový deň vody je určený na 22. marca už od roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne Organizácia Spojených národov. Žiaci 2.PŠI ho oslávili prípitkom pramenitej vody zo studničky, ktorú sme spoločne odomkli. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna Prakovce
    Breziny 256, Prakovce ,05562
  • 053/4874115, 053/4874390, 0915971646

Fotogaléria